EIGHT NEW DWELLINGS ON FORMER NURSERY SITE

  • Project New Build
  • Location Lingen, Herefordshire
  • Status Planning

Berrys are pleased to be involved in an exciting new housing scheme set within a rural village settlement, located within a Conservation Area. The brief was to provide a suitable layout for 6-8 new dwellings that responded to the detailed local NDP and the surrounding characteristics of the conservation area, all necessary in achieving full planning permission.

The design concept takes the form of a courtyard approach with high quality design standards that creates an open and welcoming environment. The design of the proposed new dwellings embody a mixture of traditional styles and materials which have been re-imagined to provide a new contemporary development to suit modern day design principals and expectations for modern day living. With the inclusion of the most characteristic architectural principals and materials of the Conservation Area the design is sympathetic to its surrounding built form.